Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.

Просмотр сообщений

Сообщения - moscow

#1
Цитата: averin от апреля 02, 2009, 06:12:05  

И пока этот (казалось бы бессмысленный) процесс помогает Китаю развиваться одновременно ослабляя США. (их промышленность не в состоянии конкурировать.) К тому же защищая его от возможных провокаций со стороны США, - Китай будет скупать их бумаги. И будет кормить, одевать и обувать великий американский народ.
А потом он просто перестанет быть великим.
ЛИшь бы напоследок не развязал войны.
   

На разі все саме так і відбувається. Китай працює, американець жирує.
Проте Китай таки насправді став капіталістом, якому важливий власний бізнес а не стан економіки в інших країнах.
Як би не було штати і на далі обманюють весь світ своїми вливаннями долара в економіку. Процес не вічний, а може вічний?
#2
Цитата: moscow от января 28, 2009, 12:03:22  
Зараз в Давосі відбувається з'їзд президентів - по питанню кризи - може нову війну затіяли, або обвалять усі валюти світу в кілька разів - такий собі світовий податок. Мали ви щось на рахунку в банку - поділіться заради виживання планети Земля...Така собі економічна перезагрузка?

Майже 2 роки пройшло. Тотального обвалу валют не було, долар сів відсотків на 30, євро на 6 юань на 15 . Все рухається далі по спіралі...
Гроші і надалі по трішки втрачають свою цінність.
Основне, що я за 2 роки зрозумів  - гроші не несуть своєї основної функції - засобу оцінки товару. Вони прогинаються, а отже є першою ознакою нестабільності...
#3
Деньги / Re: ГРОШІ - Визначення.
апреля 23, 2009, 11:52:24
Цитата: averin от апреля 23, 2009, 06:37:49  
Мне не сложно выделить ее в отдельную ветку, но...

Все одно дякую за увагу, без проблем.
#4
Деньги / Re: ГРОШІ - Визначення.
апреля 22, 2009, 09:19:47
Гадаю найближча правильна відповідь ось ця:

Цитата: averin от апреля 17, 2009, 12:13:52  
Деньги это всего лишь способ распределения и управления рабочей силой. При помощи них она получает доступ к произведенному (ею же!) продукту.

Думаю що гроші це еквівалент роботи - будь-якої.

Просто помилка в тому, що люди по різному оцінюють свою роботу. Одні готові цілий день пахати за 100 грн. а дехто навіть задниці не підніме за такі гроші. А тут намагаються СПРАВЕДЛИВО оцінити, що таке 100 грн. А потім проценти, інфляція, податки та інше ще більше зіпутують це поняття. Хотів би привернути вашу розмову до теми оцінки грошей, що є на цьому ж форумі:
http://economics.kiev.ua/forum/index.php?topic=251.27
Тут я намагався позбавити гроші зайвого баласту - інфляції, процентів та іншого і запропонувати майже ідеальну форму збереження, як на мене.

P.S. Був би в дячний модератору, як би він виділив цю частину вітки в окрему тему, наприклад під назвою: Є ідея! Прив'язка гривні до електроенергії. Або щось подібно, як я це роблю на інших економічних і не зовсім економічних сайтах.
Дякую за увагу.
#5
Недавно подивився фільм "Дух времени" (3 частина) - думаю він дасть усі вдповіді на запитання. Ніхто не хоче вірити в те що бачить. Та й в основі цього сайту все розписано...
#6
Що до пункту 4.
На думку прийшло лише зміна податкової системи - Один податок на прибуток, а держава нехай сама париться - куди їх направляти (не барское ето дело). Вслід за цим зробити наступні умови:
Зробити високий податок на прибуток! 70%
Будь які витрати зменшують базу оподаткування.(стимулювання витрат, а отже і попиту)
Вклад коштів на збереження в банку розцінюється, як витрати, знімання з рахунку - прибуток (стимулювання банківських збережень)

Подібна система діє в Австрії. Тому усі активно обновлюють свою власність - авто, меблі, ін.
#7
Мені сподобалась відповідь від Росомаха на питання maxcy
Тільки: "Жодних іноземних інвестицій!"  - як я розумію, жодних прямих валютних інтервенцій?!

Думаю, що будь яку країну, що прийме таку політику, можуть тут же віднести до осі зла. Це вже політика... Не хотів би до неї зараз вдаватися, але тут був би напевно найбільший опір.

Що до всого вище сказаного - то це як на мене само собою би хотілося. Сильна держава складається в пршу чергу із сильних керівників. Для цього може навіть і самих грошей би не треба було :D

Додам від себе:
1.МВФ ніхто не зможе скинути - таки прийдеться платити. Хіба що стануть проти, тоді і втрачати нічого - можна і послати.
2.Розрахунки бажано щоб зробило 2 економісти. 1 студент - типу Яценюка, 2-й старичок - типу Стельмах. Потім все поділити на 2. Або методом ітерацій (попереднє наближення)
3.Основа для валюти? як своєї - то з невеликою її недооцінкою, щоб нікому не хотілося запропонувати її дешевше.
4.Над Методами контролю суспільства над кількістю грошей  треба подумати...
#8
Цитата: averin от января 30, 2009, 09:43:44  
Логика конечно в этом есть.
:)
Цитировать
Но для того чтобы представлять себе проблему, попробуйте прочесть эту статью.
http://www.economics.kiev.ua/index.php?id=470&view=articles
Особенно в части моно- и многотоварных финансовых систем.

Прочитав. Дякую,  Згоден з усім практично.
Цитировать... Для потребителя не имеет никакого значения ни дизайн добытой нефти, ни дизайн слитков алюминия, ни дизайн кусков добытого угля, ни дизайн киловатт-часов. В каком бы виде вы не выдали бы на-гора эти продукты, их потребительские свойства не изменятся. Следовательно, подобные товары можно принять в качестве базиса финансовой системы. Мы получим практически такую же систему, какая есть в Соединенных Штатах. При этом мы избежим отрицательного эффекта монотоварной системы, а именно того, что огромные запасы золота лежат "мертвым грузом" на складах казначейства.

Все вірно. Просто електроенергія тут є найліквіднішим товаром, як на мене. Та й саме явище вартості грошової одиниці може вилізти лише під час атаки на економіку як внутрішньої, так і зовнішньої. І тут як було сказано - потрібна така собі монополія, або прерогптива доступу до електро-(енерго)-ресурсу., щоб погасити запит на вимогу. Кількість продукованої енергії не підраховував. Але держава мала би мати в резерві припустимо 10% від ВВП в енергетичному ресурсі (протягом року звичайно,  електрику в каніс не продаш, якщо це не акамулятор ;D)

А у всьому іншому така грошова одиниця не вносить в світову економіку нічого нового - тільки стабілізує довіру в грошову одиницю в середині країни.
ЦитироватьЭто просто удаление одного из элементов нестабильности.
Таку економіку теж можна знищити розгромивши електростанції, або викупивши їх і зупинивши.

Ще раз кажу - я не пропоную змінити світову економіку. Бо як би світ прийняв таку пропозицію ми би пригнули в майбутнє - зоряні війни, тільки карткові рахунки, енергетичне рабство, тотальний контроль зі сторони системи і т.і. Чомусь зразу згадуються якісь фантастичні фільми майбутнього... Не по собі якось :-\

Все ж лишається запитання - які юридичні передумови можливості такого впровадження - Закон ВР, Постанова НБУ, Вказівка президента? (в референдуми я не вірю :(, в нас не швейцарія)...
#9
Хотів би додати свою інформацію:
Уряд китаю заявив, що зробить стратегічні запаси нафти , поки та дешева. Ось і використає з розумом свій запас доларів. (передавали по новинах)
Думаю Китай не такий дурний як би цього хотіли у ФРС США.
#10
Цитата: ЧЕРЕП от января 30, 2009, 05:17:02  
Краще було б гривню "відв'язати" від іноземних валют.

Як я знаю гривню і відв'язали від іноземної валюти на весні минулого року, щоб розпочати процес її девальвації.

Усі розцінюють гроші як товар, який має якусь величину. Проте колись всі точно знали що це за величина - золота, чи срібна монета, хвіст від хряка чи 1/33 від троїцької унції. Ніхто не задумується, що таке 1 євро. Усі знають, що це буханка дешевого хліба. А років через 10 - за ці гроші вони не куплять цієї ж буханки.

Моя ідея - це зменшення ризиків грошової одиниці, як відновлюваного товару. Так, як хтось писав. можна побудувати термояд і вартість електроенергії впаде в рази, а з нею і валюта що до неї прив'язана (якщо не вимремо від глобального потепління). Але на електромобілі за ці жгроші ви проїдете таку ж відстань як і завжди чи переорете 1 га землі. невже в цьому немає ніякої логіки?
#11
Цитата: Росомаха от января 30, 2009, 12:04:46  
Електроенергія - це ТОВАР!!!

Згоден. (значить має різну собівартість - тобто не стабільну)
Але з золотом було погірше - його раз і бракнуло для всіх!

Будь яка грошова одиниця - це просто віра в її число.
Не хочу вірити, хочу, щоб мені гарантували!

Що до мультиплікатора - це спекуляції, як я розумію,які обезцінюють будь яку ідею.
Може краще відмінити проценти і залишити в світі тільки реальні гроші? ???

Може ви маєте якісь свої ідеї, бо я тут не давно і всього ще не перечитав.
З цікавістю ознайомлюсь :)

------------------------------------------------------------------------
Що просте то геніальне.
#12
Цитата: Росомаха от января 30, 2009, 08:21:29  

Думаю проблема в слові "прив'язати".

Підберіть інще слово, яке вам подобається. Головне, як на мене зміст - захистити працю людини і її відшкодування. Невже ви не перейшли би на грошову одиницю, за яку ви могли би скористатись електроенергією на N-ну суму, чи отримати інші енергоресурси на N-ну суму, чи інший товар... Думаю ніхто би не бігав по обмінниках і не шукав - як зберегти свої кошти.

Я знаю багато складніших недоліків, якімогли би виникнути - стабільна грошова одиниця - це її постійне зміцнення, а це як ви розумієте - ускладнення експорту. Погляньте на саудівську аравію...Так прийшлось би збільшити кількість експортної електроенергії, для компенсації імпорту (можливо).
Є ще одна технічно - юридична проблема - це видача на вимогу вартості енергоодиниці - з борту судна, як це кажуть на світових ринках, чи з доставкою в межах країни.

Я писав - інфляція - зручна для керівництва - це податок з громадян! Проти цього буде в першу чергу влада. Я противник комунізму, проте необхідно захищати тих, хто працює, а не наживається на курсових різницях :-\
#13
Цитата: averin от января 29, 2009, 03:54:55  
и будет у Вас к примеру в стране куча электростанций производящих "электро-деньги", а сельское хозяйство придет в упадок.


Я хочу називати це панацеєю від усіх проблем, але це ближче буде до надлишкових ресурсів, як на близькому сході з нафтою, до тогож наші енергетичні системи планують об'єднати з Европейськими.
А що до товару - такогояк хліб - його або привезуть , або виготовлять при певних енергозатратах. Світ енергетезується і подумайте років за 50 - 100? Що може бути основним джерелом енергії, як не ел.енергія? Чому не бути першим?

P.S. Виробництво будь-якої енергії - дорога річ! :-[ До того ж це варіант відповіді на вашу статтю, як не помиляюсь.
З повагою...
#14
Цитата: averin от января 28, 2009, 12:27:42  
А избыток производства такой денежной единицы даже на несколько процентов свыше от необходимых реальных потребностей, будет приводить к непропорционально быстрой инфляции.


Цікаво як в реальності можша зінфлювати 10 кВт?
Припустимо Україна прив'залась до кВт... (хоч думаю долар буде проти)
Інша країна зробить спам - вийде на наш ринок і виготовить 1 мрд дол? - Це ВВП+
Продасть нам із закордону? Нафіг нам? Ми самі маємо... Нехай - надлишок перведемо в Алюміній!...
Свій народ головне щоб вірив у стабільність кровно заробленого, а держава гарантувала, я думаю.

P.S. Спробую пошукати в неті обговорення, про які ви згадали. Дякую!
#15
Зараз в Давосі відбувається з'їзд президентів - по питанню кризи - може нову війну затіяли, або обвалять усі валюти світу в кілька разів - такий собі світовий податок. Мали ви щось на рахунку в банку - поділіться заради виживання планети Земля...Така собі економічна перезагрузка?